Wat doen wij?

Leeuwarden, Nederland – Garnelli assemblage vanaf november 2012 in Nederland.

De groeiende populariteit van het fietsmerk Garnelli in Nederland heeft de Italiaanse fietsenfabrikant de langverwachte push gegeven om de assemblage van de fietsen vanaf november 2012 in Nederland uit te gaan voeren.

Het is gebleken dat door de groeiende publieke bewustwording van de voordelen van fietsen voor sportieve doeleinden Nederlanders meer geld besteden aan fietsen. Door meer gebruik te maken van de fiets, draagt men bij aan een beter milieu en kunnen zaken als mobiliteitsproblemen worden opgelost. Daar komt ook nog bij dat fietsen goed is voor de gezondheid.

Volgens de verkoopstatistieken van de Nederlandse fietsenmarkt heeft Garnelli een zeer grote groei weten te realiseren in de periode vanaf begin 2011 tot najaar 2012. Deze ontwikkeling heeft er toe bijgedragen een vooronderzoek te starten naar de mogelijkheden om Garnelli fietsen in Nederland te assembleren. Bricin Roadbikes, exclusief distributeur van Garnelli racefietsen wereldwijd, heeft Garnelli weten te overtuigen om met deze groeiende cijfers deze grote stap te gaan zetten.

“De belangrijkste reden voor de groeiende gemiddelde verkoopcijfers is het gestaag toenemende marktaandeel van het fietsmerk Garnelli in combinatie met het prijs/kwaliteit bewustzijn van de consument”, aldus Brian Bricin, Sales Marketing directeur Bricin Roadbikes.

Quote Garnelli rijder: ” Garnelli levert erg veel kwaliteit voor weinig geld en dat moet ook wel, anders komt een merk niet van de grond. Het is niet alleen geld besparen, maar ook als je een keer een onderdeel hebt dat stuk is gegaan hoef je helemaal niet te wachten tot het is opgestuurd naar de importeur. Het wordt direct opgelost en daar maak je klanten blij mee! Alleen jammer dat mensen die zelf te veel voor hun fiets hebben betaald, zich dat nu ook realiseren. Mijn Garnelli rijdt heerlijk overigens!”

De grootste dealer van Europa, die zich in Nederland bevindt, rapporteerde ook een indrukwekkende groei in de bovengenoemde periode. Met deze toename doet Garnelli het beter dan andere merken binnen de Europese fietssector. Daar komt bij dat Garnelli ook een beter groeipotentieel heeft binnen de Nederlandse markt.